{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 19 Apr 2021

早於半年前,外界有傳經典反派「八爪博士」(Doctor Octopus)將會回歸Spider-Man電影。近日Alfred Molina接受外媒《Variety》訪問嗰陣,親口確認將會以「八爪博士」身份出演《Spider-Man: No Way Home》。

(圖片截自:imdb)

近日Alfred Molina接受外媒《Variety》訪問時表示:「拍攝嗰陣,上頭命令我哋全部人都要保密,但因為呢個祕密實在難保密,消息好快就傳遍成個互聯網,事實上我自己都係成個荷里活最唔守得祕密嘅人。」

(圖片截自:imdb)

對於相隔17年再次飾演「八爪博士」,Alfred Molina就興奮表示:「實在太好,能夠係17年後演返同一個角色真係好有趣,尤其係諗到我依家已經變到有雙下巴、魚尾紋同埋駝背。不過導演Jon Watts叫我唔使擔心,佢會用CGI技術幫我逆齡。」另外,佢更大爆導演同佢透露「呢個宇宙入面冇人會真正死去。」,雖然唔知呢句說話有咩意思,但外界就猜測可能同MCU多元宇宙有關。

《Spider-Man: No Way Home》香港譯名正式定為《蜘蛛俠:不戰無歸》,預計今年年底上映,有興趣嘅朋友敬請拭目以待。

資料來源:Variety

Zack Snyder喺2007年上映嘅成名之作《戰狼300》,講述300名斯巴達勇士面對實力懸殊嘅波斯大軍仍然堅毅不屈,死守溫泉關抵抗入侵,加上拳拳到肉嘅打鬥場面,簡直就係男人嘅浪漫。最近Zack Snyder就透露,其實佢一早寫 ...
hobby
【影視】Zack Snyder:我已經寫好第三集《戰狼300》劇本 但華納唔收貨
18 May 2021
根據科學期刊《Scientific Reports》一項研究報告,研究人員喺首爾漢江驗出河水含有高濃度「偉哥」以及其他陽痿治療藥物,愈接近遍佈娛樂場所嘅江南地區,檢出嘅濃度就愈高。而且每逢到咗星期五及周末,河水「偉哥」 ...
hobby
【夜夜笙歌】研究人員發現韓國漢江河水含高濃度「偉哥」 疑似同附近夜場有關
18 May 2021